Hoppas ni alla mår bra därute oavsett vad ni gör i denna jobbiga tid. Själv är det bara att jobba på som vanligt (lite svårt för en annan att ta med sig jobbet hem) och hoppas på att kunder som inte är helt friska håller sig hemma. Är glad för att mina barn håller sig friska och vare sig är förkylda eller hostiga. Man får helt enkelt ta en dag i taget!
Ännu en variant av köttfärssås! Hur många sätt kan man variera sig på med denna rätt egentligen?? Gott är det i alla fall.
8 port.
1 kg köttfärs
en bit rotselleri (som 1-2 stora morötter)
2 stora morötter
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
3 dl ketchup
4-5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dl grädde
oregano
salt
peppar
maizena
Skala rotselleri, lök, morötter och river grovt.
Använd gärna matberedaren på grövsta rivskivan.
Börja med att bryna färsen i en rejäl stekpanna eller gryta.
Häll rotfrukterna och löken över färsen och stek ca 5 min under omrörning.
Häll sedan på vätskan, passerade tomater, ketchup, buljong och grädde.
Pudra över oregano och sen på med lock och låt köttfärssåsen få puttra på svag värme ca 30 min,
gärna längre om du har tid.
Den blir bara godare ju längre den får stå.
Smaka sen av såsen med salt och svartpeppar, red av den med maizena.
Klar att servera.
Viktväktarna Points
1 kg nötfärs 5% *
en bit rotselleri (som 1-2 stora morötter)
2 stora morötter
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
3 dl ketchup *
4-5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
oregano
salt
peppar
maizena (lägg till points om du tillsätter något)
Totalt blir det 7P/port, lägg till points för matfett som tillsätts och för pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 262 kcal/port exkl matfett, pasta och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK