En enkel variant av köttfärssås med lite sting i.
4 port.
400 g köttfärs
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl crème fraiche tomat & basilika
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1-2 dl vatten
salt
svartpeppar
Bryn köttfärsen i en stekpanna eller gryta, krydda med salt och peppar efter behag.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme i 5-10 min.
Servera med nykokt pasta och lite riven/hyvlad parmesanost.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
1 dl crème fraiche paprika & chili *
1 dl crème fraiche tomat & basilika *
1 dl crème fraiche 5% *
1 tsk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
2-3 dl vatten
salt
svartpeppar
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för matfettet vid stekning och points för pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 244 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.