Sådär då har jag fixat nya bilder och SP beräkning av detta recept som har funnits på bloggen sen 2015. Allt för att ni ska ha så mycket recept som möjligt att välja på!
4 port.
400 g falukorv
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl
2 msk Bostongurka
1 msk vanlig senap
½ krm cayennepeppar
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning
2 ½ dl mjölk
1½ dl grädde
3 msk tomatpuré
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk)
salt
vitpeppar
aromatkrydda
Stek falukorvsstrimlorna i lite matfett.
Gör en redning av mjölet och lite av vattnet.
Blanda ihop gurkmix, senap, cayenne och gurkmeja till en senapsrelish.
Koka upp vatten, buljong, mjölk, tomatpuré och senapsrelishen.
Tillsätt redningen under omrörning.
Sjud i cirka 5 minuter.
Tillsätt den strimlade falukorven.
Tillsätt dillen och smaka av med kryddorna.
Servera med ris.
Viktväktarna Points
400 g middagskorv, Lithells *
1 dl vatten
2½ msk vetemjöl *
2 msk Bostongurka *
1 msk vanlig senap *
½ krm cayennepeppar
2½ krm gurkmeja
1 köttbuljongtärning *
2½ dl mjölk 1,5% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 msk tomatpuré
1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk)
salt
vitpeppar
aromatkrydda
Totalt blir det 11P/port. Lägg till points för matfett och tillbehör, servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK