Eftersom jag har så mycket recept som väntar på att komma upp här på bloggen så kör vi ett idag också! Detta fanns i och för sig redan, men kom ut på bloggen för 6-7 år sen, så den behövde få sig en makeover med ny bild och uppdatering med ett alternativ för dom som vill äta med bättre val.
Ha en fin lördagkväll!
4 port.
400 g kassler
50 g soltorkade tomater (marinerade/torkade)
3 vitlöksklyftor
matfett
4 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche
1 dl färsk basilika eller 2 tsk torkad
Strimla kassler och soltorkad tomat.
Skala hacka vitlöken.
Bryn kassler och vitlök i smöret.
Häll i grädde och smula i buljongen.
Låt sjuda 5 min.
Tillsätt tomatpuré, crème fraiche och soltorkad tomat.
Låt koka upp.
Strö över basilika.
Servera med pasta.
Viktväktarna Points
400 g kassler *
50 g soltorkade tomater (torkade) *
3 vitlöksklyftor
matfett (lägg till points för mängden du använder)
1 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche 8% *
1 dl färsk basilika eller 2 tsk torkad
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för pasta och servera rätten med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 205 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Det ser så fint ut med bladen på tomatsåsen. Man blir sugen!
Tack!