Kassler i ugn

Enkel rätt som går snabbt att svänga ihop.

4 port.

600 g kassler
smör till stekning
1 gul lök
1 paket bacon
4 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad dragon
1 tsk socker
1½ dl vitt vin

Skala och hacka löken och strimla baconet.
Fräs lök och bacon i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med nån minut.
Häll på vinet och och smula i buljongtärningen.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädden och dragonen, samt smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform.

Häll såsen över kasslern och gratinera i ugnen i ca 15 min.

Viktväktarna Points

500 g kassler, fett borttaget *
smör till stekning (lägg till points för mängden du använder)
1 gul lök
1 paket kycklingbacon *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning *
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad dragon
1 tsk sötströ
1½ dl vitt matlagningsvin
*

Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 255 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Kassler i ugn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *