Jordgubbskvargfluff

En favorit till frukost under min tid som Viktväktare som jag inte ätit på länge. Passade på att göra detta på semestern när jag hade lite mer tid för min frukost. Går även att äta som dessert då den blir som en mousse i konsistensen, kanske krossa ett digestivekex och servera till (i så fall kan man dela upp den på fler portioner) 😊

1 port.

125 g jordgubb/smultronkvarg
1 äggvita
jordgubbar

Mosa valfri mängd jordgubbar, spara lite till topping.
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum.
Blanda i kvargen och jordgubbsmoset till en jämn smet.
Toppa med valfri topping, jag hade jordgubbar, blåbär och granola.

Viktväktarna Points/Kaloriberäknat recept

125 g jordgubb/smultronkvarg, Ica *
1 äggvita
50 g jordgubbar
+ extra till topping

Totalt blir det 1P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 109 kcal exkl topping och övriga tillbehör.

Kolhydrater: 8.8 g Protein: 16.1 g Fett: 0.3 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *