Hoppas alla hade en trevlig dag igår. Dom flesta av oss hade väl fint väder i stort sett hela dagen. Lite väl blåsigt var det här, men solen sken ju iallafall och det var inte ju inte kallt på dagen och em. Vi var hos våra bästa vänner plus dom flesta i deras dykgäng och åt gott, körde femkamp och bara myste fram till halv ett i natt.
Vi kör väl lite sommartema nu såhär i jordgubbstider. Dessa cupcakes gjorde jag främst för att fota cupcakesformarna till jobbets Instagram. Har även publicerats på Dollarstore Sveriges Instagram om någon sett dom där. Lite kul att få sina foton uppmärksammade på sociala medier!
12-15 st
200 g smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
1-2 jordgubbar per muffins, i tärningar
Frosting
150 g vit choklad
150 g philadelphiaost
1-1½ dl florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt vispgrädde och rör om.
Skölj, rensa och skär jordgubbarna i bitar.
Sätt formar i en muffinsplåt.
Fyll formarna till ½ med smet.
Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt.
Lägg på lite mer smet över jordgubbarna så det blir ca 2/3 av formen.
Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål.
Låt dem svalna helt.
Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i micron till frostingen.
Blanda i philadelphiaosten och florsocker tills du fått den konsistens du vill ha på frostingen.
Spritsa ut frostingen och toppa med med en halv jordgubbe.