4 port.
500 g jordärtskocka
500 g potatis
3 st scharlottenlökar
2 hönsbuljongtärningar
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt
peppar
Skala jordärtskockorna med potatisskalare och lägg dom i en skål med kallt vatten annars blir dom lätt missfärgade.
Skala potatisen och dela på den och jordärtskockorna i mindre bitar.
Finhacka scharlottenlöken och fräs den mjuk i lite smör.
Tillsätt jordärtskockor, potatis, buljong och vin i en kastrull.
Låt det koka tills jordärtskockorna och potatisen har blivit mjuka, ca 20 min.
Mixa soppan slät och tillsätt grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med knaperstekt bacon och hemmagjorda krutonger.
Viktväktarna Points
500 g jordärtskocka *
500 g potatis *
3 st scharlottenlökar
2 hönsbuljongtärningar *
8 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
salt
peppar
Totalt blir det 9P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 294 kcal/port exkl tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Wow, vilken god soppa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kan bara hålla med dig 😉🥰
Detta recept testade jag förra året, supergott. Nu är årets skörd nog snart klar för skörd så kanske till helgen…