En av mina favoriter från förr på McDonald´stiden var McFeast, åt den jämnt. Inte så svårt att sno ihop en egen variant av denna burgare, blir nästan godare än orginalet 😁
Hittade så snygga serveringsbrickor på Åhlensoutlet i Örebro för 25:-/st, perfekt att servera hamburgare på hemma så känns det lite lyxigare.
6 port.
600 g färs
2 msk grillkrydda
2 msk kalv/oxfond
majonnäs, t.ex Hellmans
lök
sallad
tomat
ost
hamburgerbröd
pommes
ev pommedip/ketchup
Blanda färsen med grillkrydda och fonden.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.
Vill man ha smält ost så stäng av värmen på pannan , lägg i burgarna med en ostskiva och lägg på ett lock tills osten har smält.
Jag tycker det är godast med ett rostat bröd till hamburgaren, så när pommesen är klar i ugnen slänger jag in bröden en kort stund tills dom är klara.
Dressa hamburgaren med majonnäs, gul lök, sallad, tomat och en ostskiva.
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
2 msk grillkrydda
2 msk kalv/oxfond *
6 msk majonnäs lätt, Hellmans *
lök
sallad
tomat
6 skivor cheddarost *
hamburgerbröd, tex Garant briochebröd *
Totalt blir det 12P/port plus points för pommes och ev dipsås.
Vill man snåla in mer på poängen ändå finns det fler alternativ som att välja ett annat bröd (eller inget bröd alls) eller hemgjorda pommes. Dippen kan man lätt svänga ihop med lite grekisk/turkisk yoghurt 0% plus den smaksättningen man föredrar.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 372 kcal exkl matfett, tillsatta grönsaker, pommes och ev dipsås/ketchup.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK