Grönpepparbiffar

5 port

500 g nötfärs
1½ msk oxfond
¼-½ msk grönpeppar
salt

Sås
5 dl vatten
1 msk oxfond
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl grädde
1½ msk maizena
salt

Mortla pepparkornen och blanda ihop allt till en smet och dela upp den i fem bitar.
Forma köttfärsen till pannbiffar och stek dem i lite matfett på medelvärme ett par minuter på vardera sida.

Mortla grönpepparkornen till såsen.
Blanda vatten, fond, grönpeppar och soja i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt grädden och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt.

Servera med potatis eller blomkålsris.

Viktväktarna Points

500 g nötfärs 5% *
1½ msk oxfond *
¼-½ msk grönpeppar
salt

5 dl vatten
1 msk oxfond *
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ msk maizena *
salt

Totalt blir det 5P/port för pannbiff och sås. Lägg ev till points för det matfett du steker i. Lägg till points för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 177 kcal exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *