Förra helgens enkla grilltallrik 😊
6 port.
ca 900 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
1½ msk färsk, riven ingefära
¾ msk citronsaft
1½ msk flytande honung
½ dl japansk soja
¾ dl rapsolja
Skär upp köttet i 1½ cm tjocka skivor och dela sen varje skiva i två.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg köttet i en behållare eller plastpåse.
Häll marinaden över köttet och blanda ordentligt.
Låt stå i kylen i ett par timmar, men helst över natten.
Trä upp köttet på spett och grilla.
Servera med t.ex ugnsrostad potatis och en kall sås.
Jag gjorde sås på grekisk yoghurt, sweet chilisås, salt och peppar.
Kaloriberäknat recept
ca 900 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
1½ msk färsk, riven ingefära
¾ msk citronsaft
1½ msk flytande honung
½ dl japansk soja
¾ dl rapsolja
Kcal: ca 257 kcal för kött och marinad.
Protein: 30 g Kolhydrater: 4.2 g Fett: 13.9 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK