Fläskytterfilé i buljongsky

Enkel köttgryta med vanliga ingredienser som man oftast har hemma. Passar perfekt som en söndagsmiddag ihop med valfri potatisrätt, vi hade ett hemlagat potatismos 😊

6 port.

700 g fläskytterfilé
salt
peppar
smör
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
1 tsk svartvinbärsgelé
salt
nymalen peppar
ev. maizena

Skär ytterfilén i skivor.
Salta och peppra köttet och bryn filéskivorna så att de får fin färg på bägge sidor.
Dela dom skalade morötterna och skär löken och fräs i pannan efter köttet. 
 Lägg dem sedan i en större gryta. 
Häll i nån dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur pannan och sila ner den över köttet och fyll på med ytterligare vatten så det täcks. 
Smula ner buljongen. 
Rör ner soja, grädde, lagerblad, salt och peppar. 
 Låt sjuda på svag värme i 30- 40 min.
Önskar du skyn lite tjockare så ta upp köttet, fiska upp lagerbladen och släng dem och sen kan du reda av såsen med lite maizena, låt sjuda upp igen och smaka av med lite gelé och ev. salt och peppar. 
Lägg ner köttet och låt dem puttra ihop med såsen, löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.

Viktväktarna Points

700 g fläskytterfilé *
salt
peppar
smör (lägg till points om du tillsätter)
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar *
1 msk kinesisk soja
1 tsk svartvinbärsgelé *
salt
nymalen peppar
ev. maizena
(lägg till points om du tillsätter)

Totalt 4P/port exkl tillsatt matfett, redning och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 176 kcal/port exkl tillsatt matfett, redning och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *