Här kommer ett recept som jag egentligen lovade förra veckan, men hann inte få till det riktigt så därför får det bli denna veckas första recept 🙈 Fiskbullar är ju lite av en vattendelare, antingen så gillar man det eller så gör man det inte 😏 Gillar ni det inte men ändå tycker att receptet verkar intressant så går det utmärkt att byta fiskbullarna mot kyckling eller quorn, kommer bli minst lika gott ☺️
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
4 port.
4 salladslökar
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
1 krm peppar
1 dl teriyakisås
1 burk ananas i skivor (à 220 g)
1 dl ananasjuice
hackad persilja
Skölj och strimla salladslökarna.
Fräs dem i en stekpanna.
Tillsätt fiskbullarna utan buljongen.
Strö över peppar och tillsätt teryakisås.
Låt småkoka ca 5 min.
Skär ananasringarna i bitar.
Rör ner bitarna i grytan och häll på ananasjuice.
Låt grytan bli varm.
Strö på hackad persilja och servera med t.ex ris.
Viktväktarna Points
4 salladslökar
2 burkar fiskbullar i buljong, Abba (à 375 g) *
1 krm peppar
1 dl teriyakisås mindre socker, Santa Maria *
220 g färsk ananas
1 dl ananasjuice, Fontana *
hackad persilja
Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 204 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK