4 port.
500 g kassler
200 g färska champinjoner
2 msk kalvfond
2½ dl grädde
2½ dl mjölk
1 msk dragon
2 msk maizenamjöl
Skiva svampen, strimla kasslern.
Fräs i en stekpanna med kalvfonden i några minuter.
Vispa ihop maizenamjölet med grädden och mjölken, tillsätt dragonen.
Häll i det i svamp och kasslerfräset och låt puttra i 5 min.
Servera med kokt pasta.
Viktväktarna PersonligaPoints
500 g kassler *
200 g färska champinjoner
2 msk kalvfond *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3½ dl mjölk, 3% *
1 msk dragon
1½ msk maizena *
Totalt blir det 8 PP/port för kasslergrytan, lägg till PP för pastan.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet