4 port.
500 g kassler
200 g färska champinjoner
2 msk kalvfond
2½ dl grädde
2½ dl mjölk
1 msk dragon
2 msk maizenamjöl
Skiva svampen, strimla kasslern.
Fräs i en stekpanna med kalvfonden i några minuter.
Vispa ihop maizenamjölet med grädden och mjölken, tillsätt dragonen.
Häll i det i svamp och kasslerfräset och låt puttra i 5 min.
Servera med kokt pasta.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/04/DSC_8807-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
500 g kassler, fett bortskuret *
200 g färska champinjoner
2 msk kalvfond *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3½ dl mjölk, 3% *
1 msk dragon
1½ msk maizena *
Totalt blir det 8P/port för kasslergrytan, lägg till points för pastan.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/04/DSC_8808-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/04/DSC_8809-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK