Citroncupcakes med lakritsfrosting

12 st

2 ägg
3 dl socker
75 g smör
2¼ dl mjölk
3¾ dl mjöl
1 msk bakpulver
¼ tsk salt
citronessens/citronsaft

Lakritsfrosting
90 g äggvita
170 g socker
225 g smör
1 tsk vaniljsocker
lakritsessens
svart pastafärg

Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. 
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
Blanda i citronessens efter tycke och smak.
 Fyll kakformen/muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.

 Vispa samman äggvita och socker, gärna i en rostfri skål eller en av glas.
Ställ skålen över ett vattenbad (en kastrull till 2/3 fylld med kokande vatten) och vispa tills sockret har smält. 
Ta sedan bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills du har en vit och fast marängsmet. 
Tillsätt smöret lite i taget samtidigt som du vispar på medelhög hastighet. 
Fortsätt vispa tills du får en len och jämn kräm. 
Tillsätt vanilj och essens.
 Ha i färg och den är klar att spritas på cupcakes!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *