12 st
2 ägg
3 dl socker
75 g smör
2¼ dl mjölk
3¾ dl mjöl
1 msk bakpulver
¼ tsk salt
citronessens/citronsaft
Lakritsfrosting
90 g äggvita
170 g socker
225 g smör
1 tsk vaniljsocker
lakritsessens
svart pastafärg
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda i citronessens efter tycke och smak.
Fyll kakformen/muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Vispa samman äggvita och socker, gärna i en rostfri skål eller en av glas.
Ställ skålen över ett vattenbad (en kastrull till 2/3 fylld med kokande vatten) och vispa tills sockret har smält.
Ta sedan bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills du har en vit och fast marängsmet.
Tillsätt smöret lite i taget samtidigt som du vispar på medelhög hastighet.
Fortsätt vispa tills du får en len och jämn kräm.
Tillsätt vanilj och essens.
Ha i färg och den är klar att spritas på cupcakes!