ca 40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk mörk sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
2½ msk kakao
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap poröst.
Sikta i de torra ingredienserna utom kakaon och vispa ihop till en smulig deg.
Tillsätt kakaon och baka ihop degen med händerna.
Dela i 2 bitar och baka ut till plåtlånga längder på lätt mjölat bakbord.
Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Låt längderna svalna några minuter på plåten.
Skär upp dem på snedden.
Låt kallna på galler.
Är inte så förtjust i torra kakor med kakao, men de här ska jag testa!
Blir de lite sega som kolasnitt? 🙂
Ja ungefär, är själv inte så förtjust i bakverk med choklad/kakao, dessa gick hem hos ungarna i alla fall 🙂