Enkla kakor som är goda som dom är eller servera dom med något till, tips på vad ser du längre ner 😉
ca 48 st
300 g Bregott
1½ dl socker
2½ dl maizenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop ingredienserna till en mördeg.
Trilla till små bollar som man lägger i småbrödsformar.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.
TIPS! Servera dom med en klick grädde och färska bär eller grädde, dulche de leche och bananskivor.
Viktväktarna Points
300 g Bregott mellan *
¾ dl socker *
¾ dl sötströ
2½ dl maizenamjöl *
3 dl vetemjöl special *
1 tsk bakpulver
Delar man degen i 48 kakor blir det 3P/st.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 63 kcal/st.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Bregottkakor låter smaskens. Behöver du trycka ut dem i formarna eller blir de så där ändå?
Dom är jättegoda! Nej dom behöver inte tryckas ut, bara lägga ”bollarna” i formarna och grädda 😉