På Instagram frågade jag om det fanns intresse för fler recept på bananvåfflor med olika smaksättningar 😊 Det fanns det och här kommer det första med smak av jordnötssmör för det hade jag hemma och den behövde förbrukas. Inget vi äter så värst mycket utav hemma hos oss, kan bli i något bakverk på sin höjd 🙈
Hoppas ni gillar kombon 🥰
1 port.
1 övermogen banan
2 krm bakpulver
2 msk Kesain vaniljdrömmar/1 krm vaniljpulver
2 ägg
smör
valfritt jordnötssmör
Mosa bananen och blanda i bakpulver, proteinpulver/vaniljpulver.
Rör tills allt är ordentligt blandat.
Vispa i äggen i bananblandningen.
Smörj våffeljärnet med smör och grädda våfflor, jag fick ihop 4 st.
Bred ut jordnötssmör på 2 utav våfflorna och lägg dom andra 2 över som ett lock.
Lägg tillbaka våfflorna i våffeljärnet, ca 30 sek-1 min.
Servera t.ex med en klick vaniljkvarg och lite mer jordnötssmör.
Receptet går med fördel att dela på två mindre portioner om man vill det.
Viktväktarna Points
1 övermogen banan
2 krm bakpulver
2 msk Kesain vaniljdrömmar/1 krm vaniljpulver
2 ägg
smör (lägg till points för mängden du använder)
26 g jordnötssmör crunchy, Healthyco *
Totalt blir det 4P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 443 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör, med proteinpulver och ca 414 kcal /portmed vaniljpulver.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK