Banangranola

Hemgjord granola som du tillagar på ett enkelt sätt som du sedan kan toppa dina frukost-/mellisskålar med 😊

ca 400 g färdig granola

6 dl havregryn
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ msk kanel
½ msk kardemumma
½ dl nötter (jag tog cashewnötter)
1 stor banan alt 1½ liten
1¼ dl vatten
¼ dl rapsolja
¼ dl honung

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ihop honung, vatten och olja i en kastrull och värm upp.
Mosa ner bananen.
Vänd sedan ner dom blöta ingredienserna i de torra och rör ihop.
Sprid ut granolan ordentligt på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
Rör om efter en kvart.
Efter 30 min sänk ugnstemperaturen till 100°C och grädda granolan i ytterligare 30 min.
Granolan ska ha gyllenbrun färg och vara helt torr när den är klar.
Låt den svalna och förvara sedan torrt i burkar.

Kalorisnålare alternativ

Följ receptet 👌

Totalt blir det ca 1513 kcal beroende på bananens storlek. Dela upp i lagom portionsstorlek (jag brukar ta 15 g vilket blir ca 58 kcal).

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *