Baconsås med vitlök & parmesan

Pastarätter är en stor del utav vår vardag och vissa dagar behöver man något som går snabbt. Då är detta ett recept som ni kan testa med väldigt få ingredienser. Den smaksatta crème fraichen går givetvis att byta ut mot en annan smak om du har en annan favorit 😉

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd 

4 port.

2 pkt bacon
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche parmesan/vitlök
2 dl pastavatten
1 dl riven parmesanost

Strimla baconet och finhacka löken och vitlöken (alt pressa den).
Stek baconet i en panna tills det börjar ta färg och tillsätt löken.
Låt det fräsa tills löken börjar bli genomskinlig.
Smula ner buljongtärningen och rör ner den smaksatta crème fraichen.
Späd såsen med pastavatten och rör i den rivna parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar och servera med pasta.

Viktväktarna Points

2 pkt kycklingbacon, Lönneberga *
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning *
1 dl crème fraiche parmesan/vitlök *
3 dl pastavatten
50 g riven parmesanost
*

Totalt blir det 6P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 182 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *