12 st
4,8 dl mjöl
2,4 dl socker
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
2 msk smält avsvalnat smör
spad från 2 små burkar ananasskivor + mjölk
så det blir 2,4 dl totalt
1 ägg
1½ tsk vaniljextrakt
Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål.
I en separat skål, blanda ananasspad/mjölk, ägg och smält smör och vanilj tillsammans.
Göra en grop i mitten av mjölblandningen och häll all spad+mjölk/äggblandningen.
Rör om med en sked/slickepott, bara tills alla ingredienserna är blöta.
Skeda smeten i muffinsformar fyllda lite mer än halvfullt.
Grädda i 200°C i 15 minuter.
Ta bort från muffinsplåten omedelbart.
Låt svalna på ett galler.
Vaniljfrosting
60 g smör
100 g färskost
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser i minst 5 min med elvisp.
Tillsätt mer florsocker om du tycker den är för lös.
Spritsa på frostingen när cupcakesen har svalnat.
Toppa med lite strössel.
Hur skulle det bli om man hackade ananasringarna och fördelade i alla muffinsen innan gräddningen, kanske inte alla men några bitar??
Det blir säkert jättebra det med. Anledningen till att jag inte hade det var att jag använde ananasringarna när vi gjorde varma mackor och tog sen och sparade spadet för att testa hur det blev och ha det som smaksättning i cupcakes.
Jag gillar ananas så detta recept ska jag prova (Y)
Dom är jättegoda 🙂