Adventspaj med bacon & tomat

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
8-10 körsbärstomater
140 g tärnat bacon

Äggstanning
3 ägg
1½ dl riven lagrad ost
1 påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C.
Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och gör snabbt en deg.
Låt vila i kylen i 20 min.

Tryck eller kavla ut degen i en pajform (24 cm i diameter).
Nagga botten.
Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Halvera tomaterna och fördela i formen.
Lägg bacon i formen.
Vispa samman äggstanningen.
Häll den över.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, eller tills pajen stannat och fått fin färg.

Adventspaj med bacon och tomat

Adventspaj med bacon och tomat 3

Adventspaj med bacon och tomat 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *