Bananbröd
75 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 mogna bananer
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 mogna bananer
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ liter.
Smält smöret och häll i mjölken.
Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Skala och mosa bananerna.
Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat.
Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat.
Rör snabbt ner mjölkblandningen.
Häll smeten i formen.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.