Ett väl beprövat recept som jag gjort så många gånger i över 20 år. Enkelt att göra med få ingredienser som man oftast har hemma och sen bara smaksätta med vilka bär eller frukter man vill. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller glass.
2 ägg
2½ dl socker
2½ dl mjöl
¾ dl flytande margarin
pärlsocker
äpplen
kanel
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör försiktigt ner mjölet i smeten.
Tillsätt margarinet.
Smörj och bröa en pajform.
Häll i smeten i formen.
Skär ett eller två äpplen i mindre bitar.
Strö över pärlsocker och kanel.
Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Om man vill ha nått annat än äpplen i pajen går det bra
med nästan vad som helst, persikor, björnbär, blåbär, hallon
låt fantasin flöda.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Har precis bakat denna kaka, är receptet verkligen rätt, det blev bara en kladdig smet, helt oätbart.
Såklart receptet stämmer, skulle inte publicera annars. Min mamma började baka denna paj medans jag fortfarande bodde hemma, dvs för ca 30 år sen och jag har fortsatt att använda mig utav det, har aldrig misslyckats.
Skulle tippa på att något hänt i ugnen för rinnig i konsistensen ska den inte vara!