4 port.
500 g grytbitar av lamm eller skinka
salt
peppar
Marinad
4 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad oregano
Rör ihop marinaden.
Skär köttet i jämnstora bitar ca 2 x 2 cm.
Lägg dem i marinaden och marinera ca 30 min.
Trä upp köttet på grillspett och krydda med salt och peppar.
Grilla tills de fått vacker färg och är genomgrillade.
Tzatziki
4 dl turkisk yoghurt
1 gurka
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Dela på gurkan så man kan skära bort det mittersta på gurkan (kärnorna).
Riv gurkan på ett rivjärn.
Lägg gurkan i en sil och tillsätt lite grovt salt.
Försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Tillsätt gurkan och blanda med yoghurtblandningen.
Låt stå i kylen ett tag så blir det godare smak.
Servera med klyftpotatis.