Gratinerad skinkschnitzel i ugn

Gratinerad skinkschnitzel i ugn

6-8 port

ca 1 kg skivad skinkschnitzel
smör
salt 
svartpeppar

5 dl köttbuljong 
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2–3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
maizena

ca 10st körsbärstomater
persilja

Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt. 
Krydda med salt och peppar.
 Lägg över i en ugnsfast form. 
När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. 
Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. 
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen.
 Häll såsen över formen med schnitzlarna. 
Toppa med halverade körsbärstomater.
 Gratinera i ugn på 200°C ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är.
 Strössla över hackad persilja strax före servering.

Till detta hade vi kubpotatis som jag hittade i frysdisken hos Lidl.

Receptet kommer från Kryddburken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *