Gratinerad skinkschnitzel i ugn
6-8 port
ca 1 kg skivad skinkschnitzel
smör
salt
svartpeppar
5 dl köttbuljong
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2–3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
maizena
ca 10st körsbärstomater
persilja
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form.
När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong.
Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp.
Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen.
Häll såsen över formen med schnitzlarna.
Toppa med halverade körsbärstomater.
Gratinera i ugn på 200°C ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är.
Strössla över hackad persilja strax före servering.
Till detta hade vi kubpotatis som jag hittade i frysdisken hos Lidl.
Receptet kommer från Kryddburken