Biffgryta

Hösten smyger sig på vilket gör att fler grytor kommer att tillagas i mitt kök! Denna är så enkel att tillaga, vill man tillsätta grönsaker i grytan går det bra, annars serverar man dom vid sidan av.

4 port.

500 g fransyska
1 stor gul lök
3 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
2½ dl grädde
maizenamjöl

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber.

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar.
Skala lökarna och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på låg värme i 60-90 minuter så att köttet blir mört.
Rör om någon gång då och då.

Rör i grädden och rör ner maizenamjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med ris.

Viktväktarna Points

500 g fransyska *
1 stor gul lök
4½ dl vatten
1½ kalvbuljongtärning *
3 msk kinesisk soja *
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 ½ msk maizena *

Totalt blir det 6P/port för köttgrytan, lägg till points för tillbehör (ris eller potatis). Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 215 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *