Sista semesterveckan har börjat och vädret ser ändå rätt lovande ut. Kanske har vi lite tur ändå med våran sena semester. Yngsta tjejen är på dansläger fram till onsdag, så det blir ett par turer fram och tillbaka till Örebro dessa dagar, får försöka utnyttja turerna till lite ärenden också när man ändå är iväg. Igår kväll gjorde vi klart det sista snickeriarbetet på trädäcket på baksidan, så nu ska jag bara måla det sista så är det helt klart där. Bara att möblera klart som är kvar och sen har vi en massa småfix med uterummet innan det börjar bli färdigt. Dumt att stressa!
Idag får ni ett recept på en smal pastasås med smak av tomat och paprika som passar perfekt som vardagsrätt då den är superenkel att göra.
4 port.
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
olivolja till stekning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 msk japansk soja
2 dl vatten
1 msk oregano
360 g skinka strimlad
salt
svartpeppar
Skala och hacka lök och vitlök.
Tärna paprika.
Fräs grönsakerna i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, soja, vatten och oregano.
Låt sjuda 10 min.
Mixa slät och tillsätt skinka, värm upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och gärna lite parmesanost.
Viktväktarna Points
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
olivolja till stekning (lägg till points för mängden du använder)
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, Mutti
2 msk japansk soja
2 dl vatten
1 msk oregano
360 g skinka strimlad, Tulip *
salt
svartpeppar
Totalt blir det 2P/port. Lägg till points för mängden pasta och ev för tillsatt parmesanost. Servera valfria grönsaker vid sidan av.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 151 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta, parmesan och övriga tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK