Då var min sommarsemester slut för i år och denna vecka passerade alldeles för fort. Men men det blir fler veckor nästa år igen 😁
Eftersom det ändå är sommar fortfarande så blir det ett par veckor till med lite somriga matlådor och denna vecka var jag sååå sugen på en klassisk ost- och skinksallad med hemgjord rhode islanddressing och det blev rent utsagt SKITGOTT!
Jag använde mig utav påläggsskinka, men det går ju även lika bra med den färdigstrimlade skinkan eller budgetvarianten med kantbitar av skinka så får man skära själv i valfria stora bitar 😊
4 port.
sallad
gurka
tomat
majs
ost
ägg
skinka
1 dl grekisk yoghurt/crème fraiche
1 dl majonnäs
4 tsk chilisås
salt
peppar
ev vatten
Koka äggen och låt svalna.
Blanda ihop ingredienserna till salladsdressingen, jag tillsatte lite vatten i taget tills jag fick en lite lösare konsistens (inget man måste) och ställ svalt till serveringen.
Skär upp valfri mängd grönsaker, ost och skinka.
Skala och dela äggen i fjärdedelar.
Blanda allt på ett stort serveringsfat alt portionsvis.
Servera salladen med dressingen.
När jag har sallad i mina matlådor förbereder jag det som går utom grönsakerna, dom lägger jag till samma dag det ska ätas.

Kaloriberäknat recept
180 g sallad
200 g gurka
200 g tomat
120 g majs
100 g ost 17%
6 st ägg
400 g skinka
1 dl grekisk yoghurt 0%
1 dl majonnäs lätt
4 tsk chilisås mindre socker
salt
peppar
ev vatten
Kcal: ca 436 kcal/port.
Kolhydrater: 13.6 g Protein: 40.8 g Fett: 23.4 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK