Har precis ätit en sen middag, blev en supergod kycklinggryta som receptet kommer på i veckan. Vill du se hur den ser ut redan nu kan du gå in på min Instastories där den ligger ute.
Men nu får ni recept på våran smaskiga nyårsdessert!
4 port.
Pannacotta
1 gelatinblad
½ vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön.
Ta kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången.
Lägg i gelatinbladet och chokladen.
Låt det smälta under omrörning.
Häll upp blandningen i portionsglas.
Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
Blåbärs coulis
2½ dl blåbär
1½ msk strösocker
¼ tsk vaniljpulver
Mixa bär, socker och vanilj.
Passera genom en sil.
½ dubbelnougat
4 havreflarn
Häll på blåbärs coulis på pannacottan innan servering och hyvla och forma en bit dubbelnougat och lägg ovanpå som dekoration.
Skär av kanterna på havreflarnan, försiktigt så dom inte spricker, och sätt i dom i pannacottan.
Hej hur mycket tsk vaniljpulver
Det ska vara 1/4 tsk.