6 port.
1 pkt hönökakor (5 st)
500 g färs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
biffkrydda från Borgeby / köttkrydda Knorr
salt
peppar
2 msk tomatpuré
½ tsk soja
1 tsk basilika
1 ask vitlöksost (100 g)
1 dl grädde
maizena
tomat/körsbärstomat
riven ost
Börja med att bryna färsen i en stekpanna med smör.
Finhacka löken och tillsätt den i färsen och låt den steka med en stund.
Häll i dom krossade tomaterna, buljongtärningen, kryddor, tomatpuré och soja.
Låt det koka upp och sen stå och småputtra i 10 min.
Rör i vitlöksosten och grädde.
Red av köttfärsröran med maizena till önskad konsistens, behöver vara lite tjockare så den stannar kvar på brödet sen.
Lägg en skiva bröd på en plåt med bakplåtspapper och fördela ¼ av köttfärsen på brödet.
Upprepa samma procedur 3 gånger till.
Översta lagret lägger du på skivade tomater och riven ost.
Ställ in smörgåstårtan i ugnen i 10 min i 200°C.
Servera smörgåstårtan ihop med en sallad.