500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella vanilj
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
250 g frysta blåbär och hallon, halvtinade
strösocker
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda häften av alla ingredienser till degen i en matberedare och mixa så att det precis går ihop till en deg.
Tryck ut degen i en långpanna (30×40 cm) som klätts med bakplåtspapper.
Mixa sedan ihop den andra häften av ingredienserna till degen precis som du gjorde ovan, men bara så länge att det blir smulor av degen!
Ställ smulorna åt sidan en stund.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll över degen på plåten.
Blanda de halvtinade bären med lite socker och strö över vaniljfyllningen.
Strö över smulorna jämnt över kakan.
Grädda kakan i 35-40 min tills den fått bra med färg på toppen (annars finns risk att underdegen inte gräddats färdigt).
Låt kakan stå kallt någon timma innan den skärs i bitar.
Riktigt goda kakor, man kan inte bara ta en 😉
Nä eller hur, supergoda!
Dessa lät ruskigt goda! Blir en sats av dessa hemma ikväll! En fråga bara, har du provat att frysa in? Funkar det? ?
Har inte testat själv, men det ska gå att frysa dessa.