Enkel, proteinrik och smakrik måltid som passar både i matlådan och till middagen 🤎
4 port.
600 g kycklinginnerfilé
salt
peppar
olja/smör
1 dl jordnötssmör
2 dl kokosmjölk
½ dl vatten
2 msk fisksås alt japansk soja
2 msk limesaft
1½ msk farinsocker
3 vitlöksklyftor
½-1 tsk ingefära
chiliflakes
salt
salladslök
jordnötter
ris
Börja med att dela varje filé i ca 3-4 bitar (ta bort den vita senan på innerfilén).
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan så länge (salt och chiliflakes kan du avvakta med till slutet och smaka av med valfri mängd om du vill).
Hetta upp en panna med valfritt matfett och bryn kycklingbitarna i 2-3 omgångar (tänk på att för mycket protein i pannan gör att det kokar istället för steks pga att proteinet släpper ifrån sig vätska).
Lägg kycklingen åt sidan.
Sänk värmen på platten och häll i såsen i pannan och låt det koka upp.
Lägg sedan i kycklingen och låt den gå klart i såsen så den är genomtillagad.
Strimla salladslöken och finhacka jordnötterna och toppa kycklingen med detta vid serveringen med det nykokta riset.

Kaloriberäknat recept
600 g kycklinginnerfilé
salt
peppar
olja/smör
1 dl jordnötssmör
1 dl kokosmjölk light
1½ dl vatten
2 msk fisksås alt japansk soja
2 msk limesaft
¾ msk farinsocker
3 vitlöksklyftor
½-1 tsk ingefära
chiliflakes
salt
1 salladslök
20 g jordnötter
136 g okokt ris
Kcal: ca 480 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 34.9 g Protein: 46 g Fett: 17.7 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK