Vad är ni för typ av grillmänniska? En sån som grillar året runt oavsett väder eller bara under sommarmånaderna? Här grillas det året runt, dock kanske inte lika flitigt på vintern som på sommaren. Att göra egen marinad är ju det allra bästa, man vet vad den innehåller och det är enkelt.
6-8 port
900 g fläskfilé
1 dl ketchup
1 dl tacosås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk lönnsirap
½ tsk tabasco
½ påse tacokrydda
Dela fläskfilén i bitar så den passar i storlek att trä upp på spett.
Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Låt köttet dra i marinaden ett par timmar in kylskåpet, helst över natten.
Grilla spetten på grill eller i ugn.
Servera med t.ex. pommes, sallad och en kall sås på grekisk yoghurt, vitlök (massor), peppar och salt.
Viktväktarna Points
900 g fläskfilé *
1 dl ketchup *
1 dl tacosås *
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk lönnsirap *
½ tsk tabasco
½ påse tacokrydda utan socker, Frankful
Totalt blir det ca 5P/port för kött och marinad (räknat på ca 2/3 av marinaden). Lägg till points för valfria tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 187 kcal/port exkl tillbehör.
Hej. Vad för tacosås menar du? Såna som det finns 3 olika styrkor i?
Vanlig tacosås som finns i mild, medium och hot 🙂
Tack så jättemycket! Du har en väldigt givande blogg! Jag har tagit många mysmiddagar ifrån dig😘
Tack! Vad roligt att höra 😘
Om man tillagar spetten i ugnen hur många grader?
225-250°C med grillfunktionen.