Snickersbiskvier

ca 20 st

250 g mandelmassa
2 äggvitor
1½ dl socker

ca 1 tsk dulche de leche/biskvi

100 g smör
½ burk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1½ dl florsocker
1 äggula

200 g mjölkchoklad
1 tsk neutral olja (jag tog raps)
salta jordnötter

Sätt ugnen på 180°C.
Riv mandelmassan och blanda med äggvitan och sockret.
Ställ blandningen i kylen i 20 min, så smeten blir fast i konsistensen innan du klickar ut den.

Spritsa eller klicka ut ca 20 rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda biskvierna mitt i ugnen tills de är gyllene i färgen, ca 12 min.
Håll uppsikt!
Låt kakorna svalna.

Rör ihop smör och jordnötssmör till en slät kräm.
Tillsätt sedan äggulan och vaniljsocker.
Blanda i florsockret lite i taget och rör till det blir en stabil kräm.

Bred på ca 1 tsk dulche de leche på varje biskvibotten.
Spritsa sedan ut smörkrämen ovanpå dulche de lechen.
Ta en smörkniv och forma smörkrämen lite toppigt.
När alla bottnar är täckta av smörkräm låter du dem vila i kylskåpet i ungefär en timme.

Hacka lite salta jordnötter att toppa biskvierna med.
Smält mjölkchokladen över vattenbad.
Häll gärna i 1 tesked neutral olja så blir chokladen lite glansigare.
Låt chokladen svalna något, doppa sedan biskvierna i choklad.
Strö över jordnötter över biskvierna innan chokladen hinner stelna.
Lättast är att ta ett par biskvier åt gången.

dsc_0495

dsc_0496

dsc_0498

dsc_0502

dsc_0499

dsc_0493

2 reaktioner till “Snickersbiskvier”

    1. Jag har haft biskvier i frysen, tänk på att tina dom långsamt, gärna i kylen.

Lämna ett svar till Louise Wåhlander Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *