Snabbrisotto med kyckling & spenat

En förpackning med Uncle Bens ris från en Smakbox blev utgångspunkten i rätten. Att göra risotto är inte min grej riktigt, men det är så gott att äta. Så en liten fuskvariant blev min lösning! Testa, det blev riktigt gott ❤

6 port.

3 pkt Uncle Bens ris Roasted Garlic
1½ msk kycklingfond
2 dl vatten

4 kycklingfiléer
salt
vitlökspeppar
3 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
½ -1 förp. körsbärstomater
färsk basilika
½ citron, saften
salt
peppar
70 g riven parmesanost

Börja med kycklingen, dela den i mindre bitar och stek i panna med matfett.
Krydda med salt och vitlökspeppar, lägg åt sidan när den är genomstekt.

Häll i riset i en kastrull och tillsätt fond och vatten.
Låt det koka upp på svag värme och låt det sedan sjuda tills nästan allt vatten kokat bort.
Vänd ner kyckling, pressa i vitlöken, blanda ner spenat och halverade tomater, lite strimlad färsk basilika, pressa i saften från citronen.
Smaka av med salt och peppar.
Riv ner osten och blanda runt och servera direkt!

Viktväktarna Points

3 pkt Uncle Bens ris Roasted Garlic *
1½ msk kycklingfond
2 dl vatten
4 kycklingfiléer
salt
vitlökspeppar
3 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
½ -1 förp. körsbärstomater
färsk basilika
½ citron, saften
salt
peppar
70 g riven parmesanost
*

Totalt blir det 8P/port, lägg till points för matfett, servera med valfria grönsaker vid sidan av.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 335 kcal/port exkl matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Snabbrisotto med kyckling & spenat”

  1. Ser supersmarrigt ut! 🤩 måste testas! Tror du de funkar bra i matlåda?
    Tack på förhand!

    1. Tack, den blev jättegod! Har inte testat, men det går säkert bra, kanske att den blir lite kompaktare i konsistensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *