En förpackning med Uncle Bens ris från en Smakbox blev utgångspunkten i rätten. Att göra risotto är inte min grej riktigt, men det är så gott att äta. Så en liten fuskvariant blev min lösning! Testa, det blev riktigt gott ❤
6 port.
3 pkt Uncle Bens ris Roasted Garlic
1½ msk kycklingfond
2 dl vatten
4 kycklingfiléer
salt
vitlökspeppar
3 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
½ -1 förp. körsbärstomater
färsk basilika
½ citron, saften
salt
peppar
70 g riven parmesanost
Börja med kycklingen, dela den i mindre bitar och stek i panna med matfett.
Krydda med salt och vitlökspeppar, lägg åt sidan när den är genomstekt.
Häll i riset i en kastrull och tillsätt fond och vatten.
Låt det koka upp på svag värme och låt det sedan sjuda tills nästan allt vatten kokat bort.
Vänd ner kyckling, pressa i vitlöken, blanda ner spenat och halverade tomater, lite strimlad färsk basilika, pressa i saften från citronen.
Smaka av med salt och peppar.
Riv ner osten och blanda runt och servera direkt!
Viktväktarna Points
3 pkt Uncle Bens ris Roasted Garlic *
1½ msk kycklingfond
2 dl vatten
4 kycklingfiléer
salt
vitlökspeppar
3 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
½ -1 förp. körsbärstomater
färsk basilika
½ citron, saften
salt
peppar
70 g riven parmesanost *
Totalt blir det 8P/port, lägg till points för matfett, servera med valfria grönsaker vid sidan av.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 335 kcal/port exkl matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ser supersmarrigt ut! 🤩 måste testas! Tror du de funkar bra i matlåda?
Tack på förhand!
Tack, den blev jättegod! Har inte testat, men det går säkert bra, kanske att den blir lite kompaktare i konsistensen.