18 skivor formfranska
Fyllning 1
175 g philadelphiaost med pepparrot
1 dl crème fraiche
250 g räkor
4 hårdkokta ägg
salt
peppar
Fyllning 2
100 g bredbar leverpastej
2 msk bostongurka
1 dl crème fraiche
200 g rökt/kokt skinka
2 dl vispgrädde
½ msk crème fraiche
¾ msk majonnäs
salt
peppar
Garnering
skinka, småbladssallad, ägg, gurka, körsbärsomater, räkor, citron, svart rom & dill
Blanda ihop fyllningarna.
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 6 skivor på ett fat/bricka.
Bred ut den första fyllningen.
Lägg på ett nytt lager bröd.
Bred på den andra fyllningen.
Avsluta med det sista lagret bröd.
Plasta in smörgåstårtan och ställ in i kylen (hit kan du förbereda dagen innan tårtan ska ätas).
Vispa grädden, lite lagom lätt, blanda i crème fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
Bred gräddblandningen över smörgåstårtan och garnera!