Smörgåstårta med skinkfyllning
5 skivor landgångsbröd (går åt 4½)
ca 400 gram röktskinka
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
finhackad rödlök efter eget tycke
salt, peppar
1½ dl leverpastej
1½ dl creme fraiche
½- 1 dl boston gurka
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
Garnering
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
konserverade mandariner
hackad gurka
rullade skinkabitar
rullade ostskivor
kruksallad
finhackad rödlök
citron
persilja
Rör ihop fyllningen.
Dela två landgångsskivor på längden.
Lägg 1½ skiva landgångsbröd på ett fat och bred på den första fyllningen.
Täck med landgångsbröd och bred på nästa lager fyllning.
Täck med sista lagret landgångsbröd.
Täck med plastfolié och ställ in i kylen över natten.
Vispa grädden och blanda i crème fraiche och majonnäs.
Täck smörgåstårtan med gräddmixen.
Garnera!
Receptet kommer från Jennys matblogg