Klassisk söndagsmiddag från barndomen!
6 port.
1 kg skinkstek
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
Lägg steken på ett smort ugnsfat.
Salta och peppra och sätt i en köttermometer.
Stek tills innertemp visar 70°.
Låt steken vila insvept i folie 15 min innan den skärs i skivor.
Spara skyn till såsen.
Koka upp sky, vatten, fond och soja till såsen.
Blanda grädde och mjöl och vispa ner.
Låt sjuda 3 min.
Servera med kokt potatis, gelé och valfria grönsaker, vi åt ihop med ugnssekt broccoli.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 kg skinkstek (20 SP)
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
2 msk vetemjöl (2 SP)
Totalt blir det 5 SP/port för kött och sås. Lägg till SP för potatis och ev gelé. Servera med valfria grönsaker.


Hur många grader ska ugnen ha för skinkstek och broccoli?
Allt mellan 125-225°C, ju lägre ugnstemp desto saftigare kött, men tar ju lite längre tid.
Låter supergott!
Ska man inte bryna steken först? Eller funkar det ändå?
Med vänlig hälsning, Britt-Marie
Man kan absolut bryna den först om man vill, går vilket som.