Skinkstek

Klassisk söndagsmiddag från barndomen!

6 port.

1 kg skinkstek
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar

Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl grädde
2 msk vetemjöl

Lägg steken på ett smort ugnsfat.
Salta och peppra och sätt i en köttermometer.
Stek tills innertemp visar 70°.
Låt steken vila insvept i folie 15 min innan den skärs i skivor.
Spara skyn till såsen.

Koka upp sky, vatten, fond och soja till såsen.
Blanda grädde och mjöl och vispa ner.
Låt sjuda 3 min.

Servera med kokt potatis, gelé och valfria grönsaker, vi åt ihop med ugnssekt broccoli.

Viktväktarna Flex

1 kg skinkstek (20 SP)
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar

3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
2 msk vetemjöl (2 SP)

Totalt blir det 5 SP/port för kött och sås. Lägg till SP för potatis och ev gelé. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *