Sötpotatisen, en stor knöl som jag verkligen gillar men sällan kommer mig för att köpa med hem. Denna gång fick den agera huvudråvara med smak av paprika och chili, blev jättegott! Vill man hellre ha vanlig potatis så går det såklart lika bra 👌
4-6 port
1 kg sötpotatis
olivolja
2 tsk paprikapulver
½-1 tsk sweet chilipulver
flingsalt
Sätt ugnen på 225°C.
Borsta av potatisen så den blir ren, alt skala och skär i bitar/klyftor.
Blanda potatisen med valfri mängd olivolja.
Blanda ihop paprikapulver och chilipulver och strö ut över potatisen.
Blanda väl.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i ca 30 min, rör om någon gång under tiden.
Salta!
Servera med t.ex en bit entrecoute och kall sås med smak av vitlök och blandade grönsaker.
Viktväktarna Points
1 kg sötpotatis *
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
2 tsk paprikapulver
½-1 tsk sweet chilipulvero
flingsalt
Totalt blir det 4-5P/port exkl tillsatt olja, kött och ev sås beroende på portionsstorlek.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 137-205 kcal/port beroende på portionsstorlek exkl matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK