En fantastiskt god sås som jag delat tidigare, men som tål att delas åter igen 💛
4-6 port.
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
½ dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
½-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak)
ca 1 msk lime- eller citronsaft
Börja med remouladsåsen, blanda alla ingredienser och ställ såsen i kylen.
Servera med t.ex panerad fisk, kokt potatis och gröna ärtor.

Kaloriberäknat recept
2½ dl grekisk yoghurt 0%
½ dl majonnäs, lätt
½ dl bostongurka
1 tsk dijonsenap
salt
peppar
½-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak)
ca 1 msk lime- eller citronsaft
Kcal: ca 56 alt 84 kcal/port beroende på om man delar i 6 alt 4 port.
Kolhydrater: 5.8 g Protein: 6.7 g Fett: 3.5 g vid 4 port
Totalt för min port med 1 färdigpanerad fisk tillagad i ugnen samt 160 g potatis och 1 dl ärtor blev 441 kcal och 22.5 g protein.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK