Quorn med bambuskott & lök

En vegetarisk biff med bambuskott och lök helt enkelt 👌 För mig är variation i kosten jätteviktigt för att jag ska hålla mig till mina mål när det gäller att äta efter en hälsosam livsstil. Min familj är inget fan av vegetarisk kost och det respekterar jag, dom står ut med så mycket av mina idéer ändå så det tycker jag dom kan få slippa 🤭

Detta blir i mina matlådor 4 av 5 luncher denna vecka, ska bli sååå smarrigt 😊

4 port.

400 g quornfiléer
matolja

Marinad
2 msk maizena majsstärkelse
3 msk vatten
1 tsk färsk riven ingefära el. ½ tsk ingefärskrydda
½ tsk salt

Sås
1 stor gul lök
1 burk bambuskott
3 klyftor vitlök
1 svampbuljongtärning
3 msk mörk sojasås
2 msk ostronsås
4 dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse, utrört i lite vatten
1 msk sesamolja

Skär quornfiléerna i så tunna skivor som möjligt.
Blanda marinaden och slå över quornskivorna, rör runt alltihop.
Låt det helst stå i kylskåpet över natten, men annars räcker det med ett par timmar.

Stek/woka skivad lök, strimlade bambuskott och pressad vitlök i matolja och tag sedan upp dom.
Stek quornskivorna i olja.
Häll i sojasåsen.
Häll på vattnet, ostronsåsen och buljongtärningen.
När det kokat upp så lägger du i löken och bambuskotten.
Låt det koka i ett par minuter och red sedan med maizena tills du tycker såsen är lagom tjock.
Häll sedan i sesamoljan och rör om.

Servera med ris.

Kalorisnålare alternativ

Tänk på mängden olja som tillsätts vid stekning, annars följ receptet som det står och anpassa portionen efter behov👌

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *