Fjärde varianten av denna rätt, riktig comfortfood som är grymt enkel att fixa till en fredagskväll 🥰
4-6 port.
1 förp fryst Felix rösti
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 förp vit hamburgerost
½-¾ dl mangoraja/grekisk yoghurt (ca hälften av varje)
½-1 tsk vatten
2 st salladslök
persilja
Stek färsen i en panna tills det är genomstekt, krydda med salt och peppar.
Häll upp röstin på en plåt och ställ in i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Plasta av hamburgerosten och skär osten i små fyrkantiga bitar.
När röstin är klar, strö över den skurna osten och ställ in i ugnen tills osten har smält.
Ta ut ur ugnen och fördela färsen över röstin, fördela dressingen över färsen och toppa med strimlad salladslök och persilja.
Njut!
Kaloriberäknat recept
1 förp fryst Felix rösti
500 g kycklingfärs
salt
peppar
1 förp vit hamburgerost
½-¾ dl mangoraja/grekisk yoghurt 0.2% (ca hälften av varje)
½-1 tsk vatten
2 st salladslök
persilja
Kcal: ca 494 kcal/port exkl tillsatt stekfett beräknat på 6 port.
Kolhydrater: 41.5 g Protein: 26.2 g Fett: 23.4 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK