Päronmousse
2 gelatinblad
1 burk päronpuré (190 g)
1 msk koncentrerad päronsaft
1 msk socker
3 dl vispgrädde
grön pasta färg
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 min.
Hetta upp päronpure, socker och saft under omrörning.
Det skall inte koka.
Tag av kastrullen ifrån värmen och smält ner de två urkramade gelatinbladen.
Låt purén svalna och vispa upp grädden lätt.
När puren svalnat, rör försiktigt ner den i grädden tills det blandat sig helt.
Blanda i grön pasta färg.
Låt tjockna i kyl i ca 4 h.
Rör moussen försiktigt slät innan tårtan fylls.
Receptet kommer från Bakverk & Fikastunder
Vill man ha mer päronsmak kan man tillsätta 1 msk päronsaft extra eller
ha lite päronessens.
Mmm lät o såg galet gott ut. Receptet sparas. Kramisar Tina
Tack, är verkligen jättegott 🙂 Tack för att du skrev! Kram