Chokladsnittar
Klassisk småkaka 🤎
ca 40 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk mörk sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
2½ msk kakao
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap poröst.
Sikta i de torra ingredienserna utom kakaon och vispa ihop till en smulig deg.
Tillsätt kakaon och baka ihop degen med händerna.
Dela i 2 bitar och baka ut till plåtlånga längder på lätt mjölat bakbord.
Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Låt längderna svalna några minuter på plåten.
Skär upp dem på snedden.
Låt kallna på galler.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Gratinerad skinkschnitzel i ugn
Pannacotta med vaniljmarinerade jordgubbar
Kanelbullar
Färskpotatispytt
6 port.
18-20 normalstora färskpotatisar (kokt)
3 st kryddkorvar
500 g köttbullar
1 gul lök
smör
salt
peppar
Knorr potatiskrydda
stekt ägg
persilja
rödbetor
Dela potatis, korv och köttbullar i mindre bitar.
Stek i omgångar i smör.
Krydda med salt, peppar och potatiskrydda.
Blanda allt i en stor skål.
Servera med sekt ägg, persilja och rödbetor.
Daimkladdkaka med vaniljgrädde
2 ägg
2½ dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 dubbeldaim
2½ dl vispgrädde
¼ tsk vaniljpulver
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret.
Hacka daimen.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner det och smöret i äggvispet.
Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175°C i 18-20 min.
Låt kakan svalna och förvara i kyl.
Låt till fördel kakan stå i kyl några timmar innan servering.
Vispa grädden ihop med vaniljpulvret.