Sliten delux! Börjar kännas i kroppen att man jobbar mycket nu i ett högt tempo i stort sett nästan hela tiden. Sen har man ju alla hemmasysslor när man kommer hem med barnen från frita som måste göras, har dock bara prioriterat det viktigaste och försöker vila så mycket som möjligt. Idag har stora bonussonen börjat gymnasiet, hoppas han känner sig nöjd med sitt val, men det tror jag att han är.
Vem gillar inte ost?! Jag älskar ost i dom flesta former och smaker, gärna starka ostar 🙂 Hade en liten bit god ost över som nästintill inte gick att hyvla på så mycket mer så den fick agera basen till denna rätt. Normalt river jag ner det sista som blir på osten och använder till pizza, pastasåser och dylikt. Ungarna åt massor och normal sett brukar dom inte gilla ost i maten, men dessa gick hem.
6 port.
1 kg färs
2 msk oxfond
salt
peppar
grillkrydda/annan krydda
osttärningar (valfri sort, gärna en som är smakrik)
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 tsk vinbärsgelé
salt
peppar
maizena
Rör ihop färs, fond och kryddor till köttbullarna ett par timmar innan det ska stekas.
Låt stå i kylen.
Ta lite färs och platta ut i handen och rulla in osten i köttbullen.
Stek ett gäng köttbullar åt gången i en panna med smör.
Lägg dom åt sidan när dom är klara.
Vispa ut pannan med vattnet.
Sila av det om det behövs.
Rör i grädde, fond, soja och gelé.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner maizena om du vill ha en tjockare sås.
Servera köttbullarna med potatis, vi valde att steka förkokt färskpotatis till våra köttbullar.