Omelett med kyckling, champinjoner & salladslök

Ett tips på ett lite enklare lunchalternativ!

1 port.

2 ägg
2 msk vatten/grädde/mjölk
salt
peppar
riven ost
champinjoner
färdigtärnad kyckling, tex från Kronfågel
salladslök

Börja med att dela champinjonerna i bitar och fräs i en panna utan matfett tills vätskan har gått ur.
Tillsätt lite matfett och låt dom fräsa en liten stund till, lägg åt sidan.
Vispa ihop ägg och vatten och krydda med salt och peppar.
Stek omeletten i lite matfett tills den är klar, stö över den rivna osten och låt den smälta ner.
Ansa och skiva salladslöken.
Fördela kycklingen, svampen och salladslöken över omeletten.
Servera ihop med en blandad sallad.

Viktväktarna Points

2 ägg
2 msk vatten
salt
peppar
3 msk riven ost 12% *
champinjoner
färdigtärnad kyckling, tex från Kronfågel
salladslök

Totalt blir det 1P/port plus points för den mängden matfett som tillsatts vid stekningen.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Omelett med kyckling, champinjoner & salladslök”

  1. Omelett brukar jag göra ofta, men har inte tänkt på att man kan använda färdigtärnad kyckling. Blir ju lite mer mättande. Tack för tipset!

    1. Brukar ta lite vad som finns hemma tex påläggsskinka/kyckling/kalkon eller salladskycking, tacofärs mm och så rejält med grönsaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *