Nougatmousse med krämig hallonsås
4 stora eller 6 mindre
200 g nougat
3 äggulor
2 gelatinblad
2½ dl grädde
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g frysta hallon
½ dl socker
¼ dl sirap
1 dl grädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält nougaten över vattenbad.
Tillsätt äggulorna och rör tills allt är blandat, få inte panik om det skiktar sig ställ över värmen igen och rör, tillsätt det urkramade gelatinet och rör till tjock kräm.
Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Rör ner 1/3 av grädden i nougatkrämen till jämn smet, häll sedan i chokladkrämen i den resterande grädden och rör till en klumpfri smet.
Fördela jämnt i serveringsglas och ställ i kylen några timmar.
Häll de frysta hallonen i en kastrull och låt sjuda till syltkonsistens.
Tillsätt sockret, sirapen och grädden och låt sjuda ca 2-2½ minut.
Låt svalna något och häll över i en skål och ställ i kylen.
Fördela den kalla hallonsåsen över moussen.
Toppat med lite kardemummacrisp som fanns kvar sen jag gjorde äppelpannacotta.
Receptet kommer från Herr Havreflarn