8 st
7 g jäst
3 dl kallt vatten
1½ tsk salt
7 dl vetemjöl special
Utbakning
3 msk sesamfrön
vetemjöl
Dag 1
Lös jästen i vattnet.
Arbeta in salt och vetemjöl.
Lägg bakpapper på en plåt som får plats i kylen.
Blanda sesamfröna med en rejäl näve vetemjöl på bakbordet och skrapa ut degen.
Vänd degen i sesamfröblandningen och dra ut den till en längd.
Dela den i 8 bitar och lägg på bakpappret.
Låt bullarna jäsa i kylen under en bakduk över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på högsta värme.
Ta ut bullarna ur kylen.
Sätt in bullarna så fort ugnen blivit varm och sänk temperaturen till 225°C.
Grädda ca 15 min.
Låt bullarna svalna något på galler utan bakduk.
Viktväktarna Points
7 g jäst
3 dl kallt vatten
1½ tsk salt
7 dl vetemjöl special *
Utbakning
3 msk sesamfrön *
½ dl vetemjöl *
Totalt 6P/bulle. Gör fler frallor om du vill ha en lägre points/fralla, tex 10 st 5P och 12 st 4P.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet